امروز : سه شنبه, 30 مرداد 1397

درمان بدون دارو

درمان بدون دارو

از امام رضا (ع) روایت شده است : اگر مرده ای در اثر فشار درمانی یا ماساژ دادن زنده شود من انکار نمیکنم {دانشنامه احادیث پزشکی ج 1  ص 99 }

65. نكاتي درباره بهداشت انواع مواد غذايي :

65. نكاتي درباره بهداشت انواع مواد غذايي :


1-    شير: يا بايد از شير پاستوريزه استفاده كنيم و يا شير را بجوشانيم براي جوشاندن شير بايد حدود 15 تا 20 دقيقه شير را در حالت جوشيدن نگاه داريم و در همان حال گاهي به هم بزنيد .
2-    پنير: چون براي تهيه پنير غالبا‌" از شير نجوشيده استفاده مي كنند بنابراين ممكن است انسان در اثر خوردن پنير تازه به بيماري تب مالت يا بيماري هاي ديگر مبتلا شود،‌ توصيه كرده اند پنير تازه حدود 2 تا 3 ماه در آب نمك و در جاي خنك نگهداري شود تا انسان با مصرف آن بيمار نشود.
3-    گوشت:‌مصرف گوشت حيوانات بيمار و گوشتهاي فاسد شده ، انسان را دچار بيماري خواهد كرد بنابراين علاوه بر انتخاب دام سالم براي ذبح ،بايد مواظب سلامت گوشت بود و آن را در جاي مناسب نگه داري كرد.
بعضي از گاو ها در اثر خوردن علوفه آلوده ، به لارو كرم كدو آلوده اند انسان هم از طريق خوردن گوشت آنها ممكن است به اين انگل مبتلا شود لذا گوشت گاو را حتما" بايد به خوبي طبخ كرد و از تهيه كباب با آن به نحوي كه موقع پختن حرارت به ميزان كافي به قسمتهاي عمقي قطعات گوشت نرسد خودداري كرد ، همچنين نبايد گوشتي كه به خوبي پخته نشده مصرف نمود . گوشت چرخ كرده خيلي زود تر از گوشت هاي معمولي فاسد مي شود .پس بايد هنگام نگه داري آن بيشتر دقت كرد
4-    ماهي : ماهي تازه داراي چشم شفاف و برجسته و آبشش قرمز روشن است و بوي بد ندارد اما در ماهي كهنه اين نشانه ها وجود ندارد اگر از ماهي يخ زده استفاده مي شود مي توانيم يك چاقو را در آب جوش قرار داده سپس به پشت ماهي فرو ببريم و در بياوريد و بوي آن را با بويدن چاقو امتحان كنيد
5-    تخم مرغ:‌ اگر تخم مرغ تازه باشد و آنرا داخل ظرف آب بگذاريد ، اولا" به ته ظرف مي رود ، ثانيا" به صورت افقي مي ايستد.
وقتي تخم مرغ تازه را بشكنيد ، زرده و سفيده حالت استحكام دارند و با هم قاطي نمي شوند اما اگر تخم مرغ كهنه باشد در داخل آب ممكن است بالا بيايد يا اگر در ته ظرف بماند به حالت افقي نخواهد ايستاد يعني قسمت پهن آن بالا خواهد آمد و اگر آن را بشكني مي بينيم كه زرده و سفيده شل به نظر مي رسند و حتي ممكن  است با هم قاطي شوند . وقتي مرغ از سبزيجات تازه استفاده كند زرده تخم مرغ به رنگ زرد پررنگ و نارنجي در مي آيد ، در اين صورت مقدار بيشتري كاروتن در آن وجود دارد .
6-    سبزيجات:‌سبزيجاتي كه به صورت خام مصرف مي شوند حتما"‌ بايد ضد عفوني شوند، ابتدا بايد سبزيجات را به خوبي از مواد زايد و گل و لاي پاك كنيم و با آب بشوييم سپس بايد در يك ظرف در برابر ده ليتر آب پنج گرم ( يك قاشق مربا خوري كوچك ) پركلرين بريزيم حالا بايد سبزيجات تميز شده را در اين آب مدت 15 دقيقه غوطه ور كنيم و بعد از اين مدت سبزيجات را از آن در بياوريم و با آب پاكيزه بشوييم ، اگر سبزيجات را مي پزيم خوب است هنگام پختن براي حفظ ويتامين ها سرپوش ظرف را بگذاريم ،‌ ضمنا"‌سبزي را وقتي داخل ظرف بريزيم كه آب در حال جوشيدن باشد . علاوه برا اين سبزيها را فقط هم زمان با پختن بايد خورد كنيم و زمان پخت را طولاني نكنيم .
7-    سيب زميني : وقتي سيب زميني جوانه مي زند( يعني ريشه پيدا مي كند) يا هنگامي كه رنگ زير پوست سيب زميني سبز مي شود يا داخل سيب زميني ليز و فاسد مي شود در آن نوعي سم پيدا مي شود در اين هنگام نبايد اين سيب زميني را مصرف كرد اما اگر ناچار به مصرف سيب زميني جوانه زده و يا سبز شده باشيد ، حتما بايد پوست آنرا با ضخامت زياد بگيريد بطور كلي بايد از ريختن سيب زميني با پوست در آب گوشت و خورش خودداري كنيد و اگر سيب زميني را در ظرف جدا گانه  با پوست مي پزيد ، آب باقي مانده را دور بريزيد سپس پوست آنرا بگيريد و در غذا بريزيد .
8-    كنسرو : اگر سر و ته قوطي كنسرو باد كرده باشد آن كنسرو فاسد است.
همچنين اگر قوطي كنسرو منفذ پيدا كرده باشد مصرف آن خطر ناك است . كنسروي راخريداري كنيد كه توسط كارخانجات معتبر تهيه شده باشد و مقامات بهداشتي آن را قابل قبول بدانند.
يك نوع مسموميت بسيار خطر ناك ممكن است در اثر مصرف كنسروهاي مشكوك ايجاد شود اين مسموميت به بوتوليسم معروف است و غالبا" سبب مرگ مصرف كننده مي شود . قوطي كنسروي كه به ميكروب بوتوليسم آلوده باشد ، سرو ته آن باد نمي كند . خوب است احتياطا" بعد از باز كردن قوطي كنسرو غذاي داخل آن را خارج كرده و در ظرفي بريزيم و حدود بيست دقيقه آن را بجوشانيم و سپس آن را مصرف كنيم زيرا خوشبختانه با اين كار مي توان سم بوتوليسم را برخلاف ساير سموم از بين برد .

كتاب تغذيه و رژيم غذايي بيماران

صفحه 48-49-50-  نوشته : محمد مهدي اصفهاني


آموزش های رایگان و اطلاعات عمومی

 

free site stat